fredag 26. mars 2010

Dag 12B: Jon Eriks betraktninger fra bilen

En ny og håpfulldag, solen skinner men det er kaldt, det ligger frost på biltakene rundt oss. Familien har atter vært samlet til en god frokost der strategier og planer blir lagt.
Det som står på tapeten i dag er en 13 mils tur til Albuquerque (1511 moh). Vi vil passere gjennom flere små byer, veikryss. Været der er meldt til mellom 12 -18 grader iflg. YR.NO Vi forholder oss til norske værmeldinger.

De vanlig morgenrutine er nå igang, sjekking av sykler, fylling av flasker, skifte til sykeltøy. Vidar jobber og leser mail. Jon Erik har begynt å skrive på dagens fortelling, for dette er jo et eventyr, ikke sant?
Fyren som eier motellet kom innom og sa at utsjekking var kl 10:00 som om det sto en svær kø av ny gjester å ventet på rommene , men vi klare nok den tiden.
Vi har kommet oss på veien , været ser mye bedre ut idag, Vidar har allerede kastet vindjakka. Veien bukter seg gjennom landskapet, vi krysser i-40 og Railway’en frem og tilbake, de er aldri langt fra hverandre. Stopper og tar noen bilder innimellom, eller ganske ofte egentlig. Vi prøver å suge til oss inntrykk selv om vi sitter på sykkel eller i bilen. Jeg har stoppa på en bensinstasjon og kjøpt en kaffe, en del folk der , stedet heter Laguna, ca. 73 km fra Albuquerque.

Hyggelige damer som jobber der, de spør alltid hvordan du har det, om det innøvd eller ikke vites ikke, tar som et tegn på at de bryr seg. Mange hilser også når du kjører forbi. Vi er fremdeles i Indianer distriktet, det ser vi tydlig i befolkningen. Husene her ut er liksom ikke svære villaer, mye forfalent og noe faktisk veldig bra.

Har kjørt forbi steder som San Fidel, Villa De Cubero, Paraje og alle har nye fine kirker. Det dukker stadig opp store motorsykler, tror nok mange bruker dette som fremkomstmiddel på Route 66. Pratet med 3 Tyskere som hadde kjørt fra Orlando, det hadde hatt en kald tur med snøstorm og kulde, de kledde av seg lag, med lag av tøy der de sto på bensinstasjonen.

Vi har nå passert Mesita og Correo, kjører av i-40 ved Rio Puerco, her går 66, men først klar for lunsj, det blir rester av svin fra i går og pasta, godt med mat synes vi , det blir nå mange kilometer oppover til vi kommer på toppen før det er nedover til Albuquerque. Byen ligger på nedsiden av ”fjellet” med hvite topper og er vel den største byen vi har vært i etter vi forlot Los Angeles og Las Vegas.

Tror det blir OK, det er hvis etterspørsel etter en sykkelbutikk av en hvis størrelse. Det har vært en fin dag for sykling idag, og dagens etappe næremer seg slutten, vi skal bare trille litt nedover ca. 15 km og over RIO GRANDE så er vi der.
I Albuquerque så fortsetter Route 66 i 2 retninger, en til Santa Fe (Pre-1937 US 66) og litt sør –øst mot Moriarty. Vi har valg å kjøre den mot Santa Fe så da får vi se hva morgendagen bringer.
Vi er altså i New Mexico....
EN gammel bro på veien, som fortsatt vedlikeholdes men som ikke er i bruk

2 kommentarer:

  1. En hilsen fra Harald sin gamle kollega Kerstin. Jeg følger reiseskildringene og synes dere er gode til å rapportere fra livet på sykkel i ødemarka. Bra at dere kommer innom litt byliv og casinoer også. Jeg har forøvrig filmmusikken til Bagdad kafe på CD, så trenger dere å mimre litt til vinteren igjen så er det bare å si ifra. Jeg ønsker dere fortsatt en god tur og påske!

    SvarSlett
  2. Dere må ta bilder der alle ser i kameraet og smiler, samtidig :) Da blir det fiiine bilder til veggen hjemme :)

    Jon Erik kan jo også avbildes innimellom :)

    SvarSlett