lørdag 27. februar 2010




Om vår drøm
Den legendariske Route 66 har vært betegnet som USAs hovedgate eller som alle veiers mor. Første parsell ble åpnet i 1926. Den berømte veien går mellom Los Angeles og Chicago, og er om lag 4 000 kilometer lang. Turen vår går fra vest mot øst, med start i Santa Monica i Los Angeles og ender ved Michigan-sjøen i Chicago. Foruten California, passerer veien gjennom statene Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Missouri og Illinois.

Route 66 har gjennomgått mange forbedringer og omlegginger opp igjennom årene, både for å gjøre veien sikrere for trafikantene og for å legge veien utenom de store byene. Veien var i mange tiår den viktigste ferdselsåren i USA, særlig i 1930-årene da nybyggere dro vestover. Veien var viktig for økonomisk vekst i de samfunnene som lå langs veien.

Den opprinnelige Route 66 er ikke lenger i bruk for vanlig trafikk. Den ble nedgradert fra USAs offisielle riksveisystem i 1985. Det er heller ikke mulig å følge den opprinnelige traseén hele veien, verken med bil eller sykkel. Å finne riktig vei blir en av utfordringene ved turen. Den historiske Route 66 krysses mange steder av nye motorveier, og det kan bli spennende å finne en omvei som ikke er altfor lang.

Det er ikke så vanlig å sykle Route 66. Men veien er populær for blant annet motorsyklister, og det arrangeres flere turer fra Norge i løpet av sesongen.

Turen vår har vært planlagt i 2 år, og det er en drøm som med denne reisen går i oppfyllelse.