torsdag 18. mars 2010

Dag 4: En dag i ørkenen

Morgen i Barstow. Et helt utrolig vær. Ikke en sky på himmelen, og helt klar luft. Vi ser milevis. Men først litt fra kvelden i Barstow. Campingplassen vi ligger på er av det heller tvilsomme slaget. Det er en rosa campingvogn ved siden av oss fra 1930-tallet. Og der foergår det litt av hvert er vi redd for. En lettkledd dame stikker hode ut, og slenger ut noe vaskevann. Om kvelden er det kjefting og smelling. Vel, det raker jo ikke oss. Vidar har første natt i vogna. Etter å ha studert bruksanvisningen i 2-3 timer, får vi endelig slått den opp. En diger luftmadrass kommer til syne. VI setter på generatoren i bilen og pumper opp. Tilsynelatende helt ok. Men Vidar jamrer svært om morgenen. Han har ikke sovet. Madrassen holder ikke luft, og han har ligget rett på stålfjærene. Heretter blir det motell på ham. Morgenstell og mat går for så vidt greit, men vi er enige om at campinglivet egentlig ikke er noe for oss. Vi frykter allerede at familiene våre skal foreslå campingferie i sommer.

Frokost i dag er havregrøt, som i går. Harald er eksperten, han spiser jo havregrøt hele året. Men i dag har han bommet. Den er som lim, og Dag sier at hvis vi holder opp å svelge et sekund vil hele greie bli værende i gommen.

Vi starter dagens etappe, som skal gå til Ludlow. Veien er fin til å begynne med, og vi har medvind. Milene bare flyr unna uten at vi bruker krefter. Også i dag må vi et lite stykke på motorveien, men i dag spør vi om lov. Og det er ok. Vi kommer til Bagdad cafe, ganske kjent fra film med samme navn. Vi signerer på norsk flagg (nordmenn har vært der fr oss), i gjesteboken og kjøper t-skjorter.

Deretter ut på veien. Det er ganske fachinerende ørkenlandskap, det er ganske så varmt, veien er rett som en snor, og det er fjell i horisonten på alle kanter. Litt etter Bagdad cafe kommer et svært dårlig veiparti. Det er nesten ikke mulig å sykle, veien har nesten ått i oppløsing. På noen partier er den nesten dårligere en det verste av våre riksveier. Dette varer i flere mil, og gjennomsnittsfarten går betydelig ned. Et under at vi ikke punkterer eller kjører ned i et hull og tar hjulet.

Vi ankommer Ludlow ganske tidlig. Et veikryss i ørkenen. Vi treffer en svært snakkesalig texaner som kjører et beist av en Kenworth lastebil. Dag er jo den stolte eier av en MAN-lastebil selv, og blir med på omvisning. Det siste vi ser av ham da vi andre har spist lunsj og klare til å dra er buksebaken hans som stikker opp av motorrommet. Han ble fortapt i motoren, en Caterpillar med 500 hk. Men dette var lurt, for vi blir bedt på middag hos ham når vi kommer til Amarillo hvor han bor. Og han lover oss en stooor biff.

Siden vi har brukt så lite krefter i dag, bestemmer vi for oss å dra til neste tettsted, Amboy, grunnlagt i 1858. Det er mest kjent for the Amboy Crater, som vi dessverre ikke orket å gå og se på. Det er 5 mil dit, som går ganske greit, til tross for at motvinden er kommet tilbake. Jon Erik har vært snill å kjørt etter oss de siste milene, og gitt oss kald cola når vi har sett litt tufsete ut. Den mannen er, og vil bli, god å ha.

Ellers er Amboy et svært stusselig sted. 2-3 hus, og endeløs ørken på alle kanter. Motellet stengte for 10 år sida, så Vidar må ta en ny natt i bobilen. Ellers slipper vi i alle fall å lure på hva vi skal ta oss til i kveld. Og middag må vi lage selv, og i skrivende stund har ingen tatt initiativet. I stedet ligger vi og soler oss. Vi synes det er steinvarmt, men vi snakker med noen som jobber på Santa Fe jernbane, som vi har syklet ved i hele dag og i går også. De sier at det ikke er varmt nå, men i juni og juli kan det bli ”real hot”. Vi er glad vi ikke skal være her da.
Toget følger oss hele veien, i den vidstrakte ørkenen
Den kjente Bagdad Cafe, kjent fra filmen med samme navn

Nye servitører på Bagdad Cafe

Typisk ørkenlandskap

12 kommentarer:

  1. Hei.

    Si til Vidar at han sikkert kan låne senga til Dag, for han pleier ikke å bruke den alikevel. Samme når tid på døgnet man kommer på Lund driver han ute med ett eller annet:)

    Dag: Hva har jeg sagt om Amerikanske lastebiler og Cat utstyr? Men hvis det gir deg en stoooor biff, så unner jeg deg det. Du er jo som regel ganske sulten:)

    Ha en fortsatt god tur videre.

    SvarSlett
  2. Hei!
    Tror jeg fortsetter å se på bildene i miniatyr, de andre blir så kjempesvære og detaljene så tydelige...! Bare tenk etter ytterligere dager og uker på sykkelsetet og netter i bobil (eller foran pc'n).
    Hardkjør og mangel på søvn kommer til å gjøre underverker, særlig på menn over 50!!
    Egentlig er jeg litt misunnelig da. Skal legge meg i hardtrening for å bli med på neste tur!
    Klem Bjørg

    SvarSlett
  3. "Milene bare flyr unna uten at vi bruker krefter."

    Hmm, dette begynner å ligne mistenkelig på en skryteblogg, pappa..
    Meeen, dere er flinke likevel da:) Nå har dere vel bare igjen 350 mil ca, GOD TUR!

    -Maria

    SvarSlett
  4. Gi Vidar et telt og en sovepose...Mannen er for godt vant...Har en liten følelse at det blir tungt påp slutten etter det jeg har lest, Ikke syklinga kanskje, men med lite søvn så blir vel kroppen sliten etterhvert...FIne bilder...Skal dere opp i fjellet altså Rocky Mountains? Neppe kjører vel ikke over der..

    Hilsen Geir

    SvarSlett
  5. Bjørg! Du trenger ikke trene så veldig mye.Den neste turen går i nærområdet.Det vil si fram og tilbake til kongsvinger!Og Storsjøen på søndager.

    SvarSlett
  6. Bare 350 mil Maria, det kunne jo vi til og med klart!! Vi går Birken til neste år, det er jo bare barnemat :):):)

    Pappa, jeg vil ha t-skjorter fra alle statene :) HEHE. (mener det)

    SvarSlett
  7. Ja, pappa! enig med louise. jeg vil helst ha I <3 *insert by/stat* her. samler skjønner du.

    kjøkkenet ser veldig stusselig ut.

    SvarSlett
  8. Ja, helt enig lousie:) Vi melder oss på a? Jeg mener DET!

    Jeg vil og ha t-skjorter:) Ingen forskjellsbehandling her i gården nei

    SvarSlett
  9. Maria: Synes du jeg skryter? Jeg forteller bare sanningen jeg.....
    Vil du også ha T-skjorte Maria? Det må bli bare fra en stat, og så kan du låne Ida og Louise sine fra de andre innimellom. Husk at jeg må spare.
    Og skal dere sykle Birken? Det skulle jeg like å se, ville nok ikke kommet lenger enn til Skramstad dere tror jeg.... (men kanskje tar jeg feil)

    Geir: Vi kommer opp i 2500 meter høyde rundt Flagstaff hvor vi er snart nå. Men det er ikke Rocky Mountains

    Bjørg: Ja det er aldri for seint å begynne og sykle...

    SvarSlett
  10. Stemmer Maria :)

    Sykkel eller ski??

    SvarSlett